lördag 21 augusti 2010

vernissage 4 september på sigtuna kulturgård - välkommen!
naturen är full av oavslutade projekt

Drygt tretusen gummisnoddar i olika färger - ihopsatta till en installation med organisk känsla, stora abstrakta lekfulla målningar - klart lysande färger målade på plywood, poetiska tryck som växer fram på en av väggarna...

Den fjärde september har Anna Hedberg vernissage på Sigtuna Kulturgård. Hon visar målningar, teckningar, screentryck och en installation. Anna Hedberg är uppväxt i Sigtuna, och har utbildat sig bland annat på Wiks Folkhögskola i Uppsala och på Konstakademin i Trondheim. Nu har hon flyttat tillbaka till Sigtuna och arbetar som konstnär och illustratör samt undervisar på Konstlinjen på Sigtuna Folkhögskola.


”I mitt måleri söker jag efter en känsla av frihet och flöde, jag vill inte att mina målningar ska styra betraktaren alltför mycket, utan att bilderna ska vara öppna. Jag vill att de ska förmedla den känsla av koncentration och energi som jag upplever när jag målar dem.

Mina teckningar är mer figurativa, men även där finns det en poetisk dimension som inte helt går att förklara med ord. Jag tycker att Ernst Billgren har formulerat det bra i sin bok ”Vad är konst?”: "Om man förutsätter att vi tänker med språket så är konst ett sätt att tänka på saker man inte har något annat språk för."

Installationen som jag har byggt upp för denna utställning är platsspecifik; jag har utgått från rummet med sina befintliga krokar i taket och hål i väggen, och sedan låtit mina ”lianer” av gummisnoddar växa fram till en organisk konstruktion.”

Vernissage 4 september kl 12-16, utställningen pågår fram till den 19 september. Sigtuna Kulturgård har öppet lördagar och söndagar kl 12-16.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar