tisdag 10 juli 2012

vernissage kulturkossans vardagsrum 22 juli kl 13


Drygt tretusen gummisnoddar i olika färger - ihopsatta till en installation med djungel-känsla, stora abstrakta målningar på plywood, mindre målningar i utsågade organiska former som växer fram i taket och på väggarna i Kulturkossans Vardagsrum...

”I mitt måleri söker jag efter en känsla av frihet och flöde, jag vill inte att mina målningar ska styra betraktaren alltför mycket, utan att bilderna ska vara öppna. Jag vill att de ska förmedla den känsla av koncentration och energi som jag upplever när jag målar dem.
Installationen som jag har byggt upp för denna utställning är platsspecifik; jag har utgått från rummets form med sitt sneda tak med synliga bjälkar och sedan låtit mina ”lianer” av gummisnoddar växa fram till en organisk konstruktion.
Teckningarna jag visar i trappan upp till Kulturkossan är mer figurativa, jag har associerat utifrån ordet hår, och tänkt på olika saker som kan vara håriga, och på hur hår kan växa på olika sätt och på olika platser...
Jag tycker om att det kan få finnas en poetisk dimension i konsten som inte helt går att förklara med ord. Ernst Billgren har formulerat det bra i sin bok ”Vad är konst?”, han skriver: "Om man förutsätter att vi tänker med språket så är konst ett sätt att tänka på saker man inte har något annat språk för."
Titeln Naturen är full av oavslutade projekt snappade jag upp från ett radioprogram där en forskare pratade om naturen, jag hörde bara denna lilla mening och den satte sig fast i mitt huvud. Den känns så förlåtande och generös; det är okej om inte allt blir så färdigt och perfekt, det kan få vara lite tvekande och ofärdigt och det kan vara fint!”
Vernissage 22 juli kl 13, utställningen pågår till den 12 augusti. Välkomna!!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar