torsdag 15 september 2011

morgon i kavalla

idag ställde jag klockan för första gången sedan jag kom hit; skulle ta en morgonpromenad med en av mina kavalla-kollegor. vi sågs uppe på takterassen, där solen gick upp och den var helt overkligt neon-röd-orange - har aldrig sett solen ha den färgen (på bilden ser solen vanligt gulvit ut, men det gladde mig nästan lite när jag såg det - tänkte; det går inte att se allt på bild, vissa saker måste man uppleva.) och bakom mig stod månen fortfarande högt på himlen; nästan helt rund. mitt i universum står jag på ett tak!

sen tog vi oss upp genom stan mot vildmarken... och på små steniga stigar besteg vi berget med det stora korset (som lyser på natten - det har lysrör monterat i sig).

pilen betyder nog rätt väg tänkte vi...

på toppen! nästan så man vill sätta en flagga!

sedan tog vi den stora långa serpentinvägen hem - hem till en superfrukost med nybakt bröd och yoghurt med apelsinjuice i. lyx! lyx! lyx! lyx att jag får vara här!

gatukonst? fin mosaik i alla fall mitt i stenläggningen.

3 kommentarer:

 1. När du berättar om morgonen på takterassen väcks
  gamla minnen från min tid som FN soldat på Cypern
  har upplevt många mornar på mina nätter som post,
  även känslan av nybakt bröd då posteringen var på
  taket ovanpå ett bageri

  SvaraRadera
 2. oj oj det var en tidig morgon härligt, det ser ut som du tittar ner från terassen på stadens tak, britt

  SvaraRadera
 3. Allt låter fantastiskt, späckat med innehåll och känslor, allt blir på ett sätt starkare när man är ensam och långt borta. Som en ficka i tiden där allt stannar eller går vid sidan av.

  SvaraRadera