fredag 16 september 2011

tionde kavalla-dagens kväll

idag var en sån där dag när jag inte kunde teckna... gjorde ett par bilder i datorn (se nedan), och sen satt jag och jobbade med annat, läste, badade. sånt måste också göras emellanåt. dagen avslutades med en kvällspromenad med några andra gäster. först hittade vi en vernissage på arkeologiska museet, där det visades bilder från 100 år av utgrävningar på thassos i regi av franska skolan (om jag förstod rätt). där hamnade vi, liksom instängda inne i utställningen med någon viktig person som höll ett långt tal. vi fantiserade om att vi skulle bli tvungna att stanna kvar där hela kvällen eftersom alla som lyssnade på talet stod för själva trappan ner till utgången. men sen hittade vi en hiss och kunde smyga oss in i den och åka ner.
puh! ut i värmen och friheten igen.

här står dom och blockerar trappan ner...

det var en varm skön kväll med mycket folk ute som promenerade, cyklade (barnen), åt nötter på parkbänkarna (pensionärerna), åkte radiobil, höll handen, drack öl, nån tiggde pengar, nån spelade dragspel. mest en trevlig och lugn stämning - trots den ekonomiska krisen (i alla fall är det vad som syns på ytan för oss främlingar).
efter en promenad till några mysiga genuina småmörka restaurangkvarter uppe i stan, där fiskdelen av menyn helt resolut var överkryssad och dom nu bara serverade kött, blev det fiskmiddag på en restaurang nere vid hamnen (ev. en turistfälla, men maten var god!).

här är den mysiga köttrestaurangen...

1 kommentar: